Sport & tävling

Sommarens höjdpunkt

Westcoast Equestrian Week kommer gå av stapeln den 26 -3 1 juli 2022 i härliga Göteborg, på Åby Arena.

Åbytravet är en av Europas modernaste trav- och ridsportanläggning med faciliteter i toppklass och ett centralt läge. Anläggningen är toppmodern med stor tävlingsbana, framridning, och nytt för i år även en longeringsyta i direkt närhet till stallområdet

Toppfaciliteter

Stallarna är förstklassiga med uppbindningsmöjligheter, spolboxar och eget stallcafé. Avlastningen vid ankomst sker under tak och parkeringen är väl tilltagen med direkt access till stallområdet. Som bonus finns även padelbanor, hotell, restauranger och en takbar på området och inte mindre än 2000 parkeringsplatser för besökare. Tillsammans med Åbytravet bildar detta Åby Arena.

Åbytravet Ridsport

Inför 2022 har Åbytravet storsatsat på ridsporten och med Ben Agterberg i täten bytt underlaget på såväl tävlingsarena som framridning. I samband med underlagsbytet har de båda arenorna byggts ut för att hålla internationella mått och som grädde på moset har det köpts in en hel ny hinderpark från tyska Beck + Heun.

Dressyr

Vår ambition är att erbjuda en ny tävlingsarena av internationell karaktär - på hemmaplan!

Med anledning av de senaste årens lärdomar med smittor och dyra resekostnader är det vårt sätt att stötta sporten och dess tillväxt. Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra ryttare denna möjlighet där vi satsar på domare, underlag, uppstallning och atmosfär motsvarande de större arenorna utomlands.

Under vårt första år satsar vi på unghästar 4-7 år, Int II för unga hästar resp. unga ryttare, Grand Prix och Grand Prix Special för seniorer.

Hoppning

Under WEW får ni uppleva hoppsport på hög nivå, med klasser från 120 - 150 GP på en unik arena med alla tänkbara faciliteter och en fantastisk inramning.

Vi är stolta över att presentera Sara Brink som banbyggare under WEW, med ingen mindre än Peter Lundström som superadvisor. Utöver detta kommer vi att bjuda på en fartfylld, underhållande och stjärnspäckad kvällshoppning i strålkastarljus både fredag och lördag.

I förlängningen jobbar vi för att kunna välkomna även ponny- och childrenekipage, samt att fortsätta vidareutveckla sporten och evenemanget som helhet.

Länkar