Sport & tävling

Sommarens höjdpunkt

Westcoast Equestrian Week kommer gå av stapeln den 22 -28 juli 2024 i härliga Göteborg, på Åby Arena.

Åbytravet är en av Europas modernaste trav- och ridsportanläggning med faciliteter i toppklass och ett centralt läge. Anläggningen är toppmodern med stor tävlingsbana, framridning, och nytt för i år även en longeringsyta i direkt närhet till stallområdet

Toppfaciliteter

Stallarna är förstklassiga med uppbindningsmöjligheter, spolboxar och eget stallcafé. Avlastningen vid ankomst sker under tak och parkeringen är väl tilltagen med direkt access till stallområdet. Som bonus finns även padelbanor, hotell, restauranger och en takbar på området och inte mindre än 2000 parkeringsplatser för besökare. Tillsammans med Åbytravet bildar detta Åby Arena.

Åbytravet Ridsport

Inför 2023 har Åbytravet storsatsat på ridsporten och med Ben Agterberg i täten bytt underlaget på såväl tävlingsarena som framridning. I samband med underlagsbytet har de båda arenorna byggts ut för att hålla internationella mått och som grädde på moset har det köpts in en hel ny hinderpark från tyska Beck + Heun.

Dressyr

Vår ambition är att erbjuda en ny tävlingsarena av internationell karaktär - på hemmaplan!

Med anledning av de senaste årens lärdomar med smittor och dyra resekostnader är det vårt sätt att stötta sporten och dess tillväxt. Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra ryttare denna möjlighet där vi satsar på domare, underlag, uppstallning och atmosfär motsvarande de större arenorna utomlands.

Under vårt andra år breddade vi tävlingsarenan genom att inkludera unghästar från 4 års ålder, Lövsta Future Challenge för både unga ryttare och hästar, samt Int II och Grand Prix för seniorer.

Hoppning

Under WEW får ni uppleva högkvalitativ hoppsport med tävlingsklasser som sträcker sig från Amateur Tour 1.20 och 1.30 m till Grand Prix på 1.50 m. Vår unika arena erbjuder alla tänkbara faciliteter och en fantastisk inramning för en oförglömlig upplevelse. För 2023 introducerade vi WEW Pony Tour, och vi är glada att meddela att även under 2024 kommer WEW Pony Tour att fortsätta att vara en spännande del av vårt evenemang.

Vi är stolta över att presentera Sara Brink som banbyggare under WEW, med ingen mindre än Peter Lundström som superadvisor. Utöver detta kommer vi att bjuda på fartfyllda, underhållande och stjärnspäckade kvällsklasser i strålkastarljuset torsdag och lördag

Länkar